1) Τι είναι το Cretico;


To Cretico, με έδρα τα Χανιά, Αναγνώστου Μάντακα 92 και αριθμό ΜΗΤΕ: 1042E60000091101, είναι μια μοναδική πλατφόρμα ενοικίασης τουριστικών κατοικιών (βιλών) στη Κρήτη, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή.


Η πλατφόρμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη βίλας με ιδιωτική πισίνα και με αριθμό ΕΟΤ, σε οποιονδήποτε νομό της Κρήτης. Το Cretico προβάλλει και προωθεί τη βίλα και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αφήσουν κριτική για την διαμονή τους.  

 

Με αυτό το τρόπο λειτουργίας του, ανταποκρίνεται περισσότερο σε μια σύγχρονη πλατφόρμα δικτύωσης και προώθησης τουριστικών εξοχικών κατοικιών, σε σχέση με τα υπόλοιπα site ενοικίασης στη Κρήτη. 2) Πώς προωθεί το Cretico τις βίλες των ιδιοκτητών;


Το Cretico διαχειρίζεται μια ομάδα με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Προωθείται και διαφημίζεται παγκοσμίως, μέσω μηχανών αναζήτησης όπως Google AdWords, Social Media όπως Facebook, Twitter, Pinterest κ.α. όπως επίσης και Social Media Advertisement.


Πρόκειται για ένα από τα καλυτέρα site ενοικίασης ιδιωτικών βιλών στη Κρήτη με χιλιάδες επισκέψεις κάθε μήνα από όλο τον κόσμο. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ανεβάσουν τη βίλα τους στα αποτελέσματα αναζήτησης και να αυξήσουν τις κρατήσεις τους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ

 

 

3) Ποιά είναι η προμήθεια των υπηρεσιών του Cretico προς τους ιδιοκτήτες;


Η εγγραφή στο site και η καταχώρηση της βίλας σας είναι απολύτως δωρεάν, αρκεί η βίλα να διαθέτει ιδιωτική πισίνα και αριθμό ΕΟΤ.


Σε κάθε κράτηση, το Cretico κρατάει το 9% από το ποσό αυτής, ως προμήθεια, Για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν η διαχείριση των βιλών να γίνεται απο την ομάδα του Cretico, το ποσοστό προμήθειας από κάθε κράτηση είναι 15%

 

 

 

4) Πώς επικοινωνώ με τους υποψήφιους επισκέπτες μου;


Το Cretico προσφέρει μια ασφαλή, σύγχρονη και εύκολη στη χρήση πλατφόρμα επικοινωνίας για του ιδιοκτήτες.


Μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Crertico και να απαντήσετε μέσα από το προσωπικό σας dashboard, σε όλα τα Booking Ιnquiries ή Requests. Μπορείτε επίσης να απαντήσετε στον ενδιαφερόμενο επισκέπτη σας απευθείας από το ενημερωτικό email που θα παραλάβετε από το Cretico.Οι πληροφορίες που ανταλλάσετε με τους επισκέπτες σας αφορούν εσάς και τον επισκέπτη μόνο.


ΣημείωσηΓια την διασφάλιση των υπηρεσιών του, το Cretico απαγορεύει και διαγράφει αυτόματα τον διαμοιρασμό προσωπικών σας πληροφοριών (τηλέφωνα, προσωπικά emails) στους επισκέπτες, πριν απο κάποια επιβεβαιωμένη κράτηση. Για την σωστή πορεία των κρατήσεων σας, οι πληροφορίες και πληρωμές πρέπει να γίνουν μέσα από την πλατφόρμα του Cretico.5) Πώς γνωρίζω εάν μια κράτηση είναι επιβεβαιωμένη;


Ο επισκέπτης έχει 2 επιλογές:

  • Την δυνατότητα ερώτησης στη βίλα σας (inquiry) και επιπλέον ερωτήσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, μέσω του κουμπιού Contact Owner.
  • Τη δυνατότητα απευθείας κράτησης στις ημερομηνίες που έχετε δηλώσει ότι είναι διαθέσιμη η βίλα σας, μέσω του κουμπιού Book Now.


Και στις 2 περιπτώσεις θα λάβετε από το Cretico ένα ενημερωτικό SMS και Email. Από εκεί θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Cretico και να απαντήσετε στον ενδιαφερόμενο επισκέπτη.


Στην περίπτωση του inquiry (ερώτηση) μπορείτε να κάνετε pre-approve από το αντίστοιχο κουμπί, όπου δίνετε την δυνατότητα στον επισκέπτη να προβεί απευθείας σε κράτηση, στις ημερομηνίες που έχει επιλέξει.

Μπορείτε επίσης εάν επιθυμείτε, να κάνετε ένα Special Offer για τις ημερομηνίες που έχει επιλέξει ο επισκέπτης στο Inquiry αυτό. Στην περίπτωση του Booking request πρέπει να επιλέξετε εάν το αποδέχεστε ή όχι ( Accept ή Decline ), μέσα από το προφίλ σας στο Cretico.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πληροφορίες για όλες σας τις κρατήσεις μέσα από το μενού Reservations και κάνοντας κλικ στο View Details μιας κράτησης.6) Ποιά είναι η διαδικασία πληρωμής μου σαν ιδιοκτήτης, αφού γίνει μια κράτηση;


Για κρατήσεις όπου η ημερομηνία της κράτησης έως και έναν μήνα από το check-in, ο επισκέπτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της κράτησης.


Για κρατήσεις όπου η ημερομηνία κράτησης απέχει το λιγότερο ένα μήνα από το check-in, ο επισκέπτης πρέπει να προ-πληρωσει το 30% του συνολικού ποσού της κράτησης. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται και ένα 6% που καταβάλλει ο πελάτης επιπρόσθετα στο Cretico, για τα έξοδα υπηρεσιών της ιστοσελίδας. Θα πρέπει να καταβάλει το υπόλοιπο 70%, έως και ένα μήνα πριν την ημερομηνία άφιξής του στη βίλα.


Σε περίπτωση ακύρωσης, η προκαταβολή 30% μείον των εξόδων υπηρεσιών (6%) που έχουν καταβληθεί επιπρόσθετα από τον πελάτη προς το Cretico, μεταφέρεται στον προσωπικό σας λογαριασμό.

Σε περίπτωση που γίνει ακύρωση και ο επισκέπτης έχει πληρώσει το συνολικό ποσό της κράτησης, εφαρμόζεται μια από τις πολιτικές ακύρωσης που έχετε επιλέξει. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Το συνολικό ποσό της κράτησης μετάφεραι σε εσάς 24 ώρες μετά την άφιξη του επισκέπτη στη βίλα. 


Το Cretico διασφαλίζει έτσι την ομαλή πορεία της κράτησης αλλά και τα χρήματα σας, για την αποφυγή επιπλοκών. Παράλληλα, εγγυάται στον επισκέπτη ότι η βίλα είναι ακριβώς όπως αναγράφεται στο Cretico. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται από τα μεγαλύτερα site ενοικίασης στο εξωτερικό.


Επίσης με αυτό το τρόπο ο επισκέπτης σας αποκτά μια θετική εμπειρία από την κράτηση έως και την διαμονή του και σας επιτρέπει να κερδίσετε μια καλή κριτική για τη βίλα σας. Έτσι κερδίζετε πόντους, ανεβαίνει η καταχώρησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και αυξάνονται οι  πιθανότητές σας για περισσότερες κρατήσεις.


Σημείωση: Οι παραπάνω όροι ισχύουν για όλους τους ιδιοκτήτες που είναι εγγεγραμμένοι στο Cretico και δεν διαμορφώνονται κατ΄εξαίρεση.7) Τι παραστατικά εκδίδονται προς έμενα από το Cretico, για κάθε κράτηση;


Το Cretico, με την καταβολή του καθαρού ποσού κράτησης στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη,  αποστέλλει αυτόματα ένα παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο) για το κόστος των υπηρεσιών (9% ή 15% εάν η καταχώρηση είναι managed από το Cretico). Εσείς με την σειρά σας εκδίδετε ένα παραστατικό στον επισκέπτη σας, για το συνολικό ποσό της κράτησης που έχει πληρώσει.